Tekstikoko
 
  • crochet-1481702-1920.jpg
  • dsc-0020.jpg
  • dsc-0001.jpg
  • dsc-0006.jpg
 

Ikääntyneet, ravitsemus ja päihteet, 5 op

Gerontologian 25 op:n perusopintokokonaisuuteen kuuluva opintojakso järjestetään avoimena yliopisto-opetuksena yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Opintojaksolla perehdytään ikääntyneiden ravitsemukseen, päihteiden käyttöön ja addiktioihin. Vanhustyön ajankohtaisia aihealueita tarkastellaan monitieteisesti lääketieteen, hoitotieteen ja sosiaalityön näkökulmista. Opintojakso sisältää tietoa iäkkäiden ravitsemuksesta ja ravitsemussuosituksista, ruokailun fyysisistä, psyykkisistä ja sosiaalisista näkökohdista sekä ikääntyneiden päihteiden käytöstä ja päihdehaitoista.

Kurssi sopii sopii ammatilliseksi lisäkoulutukseksi terveys- ja sosiaalialalla työskenteleville. Sille voivat osallistua myös kaikki aihepiiristä kiinnostuneet sekä alan opiskelijat.

Kurssin tuutorina toimii TtM Kirsi-Marja Kaarlela.

Monimuoto-opintoihin sisältyy opintoryhmäkokoontumisia sekä asiantuntijaluentoja, joita voi seurata verkkokokousympäristössä oman opintoryhmän kanssa. Opintojen aikana on käytössä Moodle-verkko-oppimisympäristö, jonka kautta opiskelija saa käyttöönsä opintoihin liittyvät materiaalit, ja jota käytetään tiedotuskanavana opintojen aikana.

Opinnot alkavat keskiviikkona 12.9.2018 klo 16.15 tutustumis- ja orientaatiokerralla ja päättyvät tenttiin 14.11.2018.

Opintokokonaisuuden kokonaishinta on 79 euroa, joka sisältää Turun ylioiston 50 euron opintomaksun ja Somero-opiston 29 euron kurssimaksun. Työttömillä, eläkeläisille, yli 63-vuotiailla ja maahanmuuttajilla on mahdollisuus hakemuksesta saada alennusta Somero-opiston kurssimaksusta. Katso tarkemmat tiedot kurssimaksut-sivulta.

Opetuspaikkana on Kiiruun koulukeskus, Kiiruuntie 4, sisäänkäynti A-ovesta.

Tarkempaa tietoa opetuksen sisällöstä, kirjallisuudesta ja kokoontumisajoista saa Somero-opiston kurssihaku- ja ilmoittautumissivustolta sekä Turun yliopiston sivuilta löytyvästä opetussuunnitelmasta.

Opintoihin ilmoittautuminen

Somerolla järjestettäville avoimen yliopiston kursseille otetaan ilmoittautumisia vastaan 13.8.2018 klo 17.30 alkaen. Ilmoittautumisaika päättyy viikkoa ennen kurssin alkua, jolloin ratkaistaan kurssin toteutuminen tai peruuntuminen. Myöhemminkin voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja.

Opiskelijoiden tulee ilmoittautua opiston lisäksi myös yliopistoon. Ilmoittautuminen tapahtuu internetissä  sen jälkeen kun opintojen alkaminen Somerolla on varmistunut. Opiskelijalle lähetetään ilmoittautumisosoite sähköpostitse ennen kurssin alkua.

Päivitetty 28.6.2018 | Riitta Ryhtä